Wietske Lycklama à Nijeholt

Textielkunst en meer kunst

Wie ben ik?

Als kunstenaar geef ik vorm aan het leven en de wereld om mij heen. Het begint met een verhaal, gebeurtenis of situatie dat me raakt. Hiervan maak ik kunstwerken die tijdloos en toegankelijk zijn.

Mijn creatieve processen zijn voor mij pas interessant als het lastig is of voelbaar pijn doet. Dan onderzoek ik verschillende kansen en mogelijkheden en komt het uiteindelijke idee/ontwerp naar een hoger plan. Dat is mijn drive om kunst te maken.

 

Veel van het ontwikkelproces gebeurt in mijn hoofd. Mijn denken staat altijd aan. Ik richt me op wat mogelijk is en werk intuïtief vanuit mijn hart, ook wat materiaalkeuze en techniek betreft.

 ‘Mijn manier van ontwerpen en maken verbeeldt de essentie. In (zelf)portretten van mensen en dieren die hun eigen verhaal vertellen. Het mooiste moment? Als het kunstwerk mij aankijkt én raakt. Dan valt alles op zijn plek en kan het de wereld in.’

Uniek kunstobject

Amazone paard
Naar product

Beschikbaar voor een tentoonstelling met een hedendaagse blik vanuit het verleden, duurzaam of hergebruik van materialen.

Kunst voor in huis

Wel te rusten
Naar product

Textielkunst, figuratieve, hedendaagse kunst

Uniek textielobject

Breisels
Naar product

Hedendaagse kunst, nu verkrijgbaar in de webshop!

Fotogalerij

Link naar foto

Artistiek leider/ Beeldend kunstenaar

Ik bedenk inspirerende ideeën en creëer origineel toegankelijke textielkunst, olieverfschilderijen en ruimtelijke kunstwerken in de openbare ruimte of interieur. Ook kunst in opdracht! Vanuit mijn kijk op de wereld verbeeld ik verhalen met betekenis en schoonheid.

Als artistiek leider zorg ik dat bewoners en initiatiefnemers een harmonieus kunstwerk of een kunstinstallatie met breed draagvlak realiseren in hun buurt, dorp of stad.

Daarnaast maak ik als beeldend kunstenaar hedendaagse kunst in de vorm van (zelf)portretten van mensen, dieren en voorwerpen.

OPROEP: Mijn werk is beschikbaar voor een tentoonstelling en ik heb ruimte voor een nieuwe opdracht. Graag hoor ik van u!

Extra-informatie

Contact